Een kijkje in de keuken

Stadshotel Steegoversloot

Een boutique-hotel in het hart van de oude Dordtse binnenstad. Achter de gevel vind je ook Christa’s Cookies, waar ambachtelijk gemaakte lekkernijen te koop zijn.

Lokaal en duurzaam: samen maken we de stad!

Dat geven we gestalte door veel lokaal in te kopen, lokale ondernemers te betrekken bij onze onderneming, partnerships aan te gaan met duurzame leveranciers, betekenisvolle arbeidsplaatsen te creëren voor inwoners, een fietsplan te introduceren voor werknemers, voedselverspilling tegen te gaan en veel plantaardige gerechten op onze menukaart aan te bieden.

Remco van Helden, mede-eigenaar
Stadshotel Steegoversloot

Inzet op Bestaanszekerheid

 • Het vraagt meer begeleiding, maar iedereen moet de kans krijgen zich te ontwikkelen en ervaring op te doen. Daarom hebben we altijd 3 tot 4 stageplaatsen op het gebied van bakker/pattisier, zelfstandig gastheer/gastvrouw en receptie.
 • We ondersteunen lokale maatschappelijk organisaties en initiatieven die wij een warm hart toedragen:
  – Quiet Drechtsteden: iedere maand een ontbijt voor 2 personen én ieder kwartaal een over­nachting voor 2 personen. Dit voor mensen die niet de financiële middelen hebben om dit af te nemen.
  – Secret Santa: lekkernijen voor de uitdeelmiddag van de kerstpakketten (voor mensen die in armoede leven).
  – Sportverenigingen: tombola/give away voor de bingo.
  – Sponsoring van de zwemuitwisseling Stedenband. Dordrecht – Varna: zwemmen voor Oekraïne.

Inzet op Inclusie

 • Een divers personeelsbestand is een feestje. We kijken naar de samenstelling en kiezen voor verschil in leeftijd (uiteenlopend van 13 tot 67 jaar) en zoeken actief mannelijke medewerkers.
 • Binnen onze werkzaamheden en met goede begeleiding is er ruimte om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig mee te laten draaien. Daar doen
  we moeite voor en daarin ontmoeten we loyale werknemers: 2 deelnemers (samen 1 fte).

Inzet op duurzaamheid

 • Waar mogelijk kopen we lokaal en duurzaam in, ook als we daar iets meer voor moeten betalen. Onze leveranciers zoeken we altijd in eerste instantie dicht bij huis. Onder andere Kwekersgilde, FrisFacilitair, Forale Extase, Insta Green, Gertjan de Kaasboer, Kyck over den Dyck, Rockin’ Items, Vicino Sei,
  By Branderhorst, De Stadsbrouwerij, Boonstoppel Wijnen en The Good Roll toiletpapier.
 • Samen maken we de stad! Wij zien kansen in het samenwerken met andere lokale ondernemers, waarbij we elkaars mogelijkheden inzetten en een mooi aanbod creëren voor onze gasten en/of klanten (over en weer). Dat doen we met ondernemers als Bistro la Bohème, Bistro 233, De Champagne Boutique, DRIJF Dordrecht, Birdfulness, Plus ’t Lam, Hotel & Restaurant De Watertoren, Pancake District, Jack’s Stakehouse en Het Magazijn.
 • Wij serveren het ontbijt voor onze gasten a la carte: serveren naar wens. Daarmee gaan we voedsel­-
  ver­spilling door het aanbieden van een buffet tegen.
 • Om duurzaamheid én de zelfredzaamheid van onze werknemers te bevorderen, hebben we het fietsplan geïntroduceerd. Twee werknemers maken daar nu gebruik van.
 • Op onze menukaart voeren we bewust veel (en heerlijke) plantaardige gerechten als alternatief voor vlees.