Bijeenkomsten

Partner worden

Kijkje in de keuken bij BVP Verpakkingen

BVP is al meer dan 60 jaar specialist op het gebied van verpakken en verpakkingen. Dat doen ze, vanuit een bijna vanzelfsprekendheid, op duurzame en sociale wijze. Daarnaast willen ze in een snel veranderende wereld van logistiek en verpakkingen ook in de toekomst kunnen blijven doen waar ze goed in zijn. Dat vraagt innovatie en vooruitdenken! Denkkracht die ook nog eens ingezet wordt om de branche te veranderen met als doel zo slim, maar ook eerlijk en duurzaam mogelijk te verpakken.

Samenwerken voor meer impact

Pleun Pieter Goudriaan: ‘Toen onze bedrijven er goed en gezond voor stonden schreven een vriend van mij en ik op een bierviltje wat onze volgende uitdaging zou zijn. Op dat viltje stond bij beiden hetzelfde, namelijk verschil maken voor anderen. We hadden ook nog eens dezelfde doelgroep in gedachten.’

Tijdens dit kijkje in de keuken werden we meegenomen in het bijzondere verhaal van BVP en het zusterbedrijf Qudoos..

Terugblik oktober 2023

Indrukwekkende editie van Broodje Impact!

In de huid van Marjan van Vliet nam acteur Cindy Wismeijer een ieder mee in de belevingswereld van een laaggeletterde: de schaamte, de angst, het wegduiken, het masker en de invloed ervan op iemands eigenwaarde, ontwikkeling en welbevinden. Iets wat 24 uur per dag speelt.

Terugblik

Broodje Impact is een initiatief van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Dordrecht en het WerkgeversServicepunt Drechtsteden.

Stichting MBO Dordrecht en WSP BBD slaan handen ineen tijdens Impact Day Drechtsteden

Op 22 juni 2023 organiseerden Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht (Stichting MBO Dordrecht) en WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden (WSP BBD) een werkgeversevent: Impact Day Drechtsteden. Een event voor en door werkgevers in de Drechtsteden.

Waarom Impact Day Drechtsteden?

Impact Day Drechtsteden is een vervolg op de Social Impact Awards (SIA). Met dit event zetten we werkgevers die impact maken in het zonnetje. We merkten dat de kracht vooral zat in het waarderen van de inzet van werkgevers inclusief werkgeverschap en het inspireren van andere werkgevers. Het award-element besloten we los te laten. Rond die tijd kwamen we ook Stichting MBO Dordrecht tegen. De stichting adviseert, faciliteert en organiseert (events) waar nodig om Ondernemen met impact gericht in te vullen op een manier die bij de werkgever past. We hebben de krachten gebundeld en ‘Impact Day Drechtsteden’ is een feit.

Naast inclusie ook oog voor bestaanszekerheid en duurzaamheid

Inclusie, het hoofdthema tijdens de SIA, is nog steeds relevant, maar tijdens Impact Day Drechtsteden staan ook bestaanszekerheid en duurzaamheid centraal. 
Bestaanszekerheid, duurzaamheid en inclusie noemt Stichting MBO Dordrecht de zogenaamde Drechtse Doelen. Deze doelen zijn een afgeleide van de zeventien wereldwijde Sustainable Development Goals, maar volledig geënt op de grootste maatschappelijke uitdagingen dicht bij huis. Daardoor zijn ze tastbaar, herkenbaar en concreet. Met het inzetten op deze doelen volgen bedrijven en overheid in de regio dezelfde maatschappelijke agenda en wordt samengewerkt aan een betere samenleving. De Drechtse Doelen zijn leidraad bij het label Ondernemen met impact Drechtsteden.

Impact Day Drechtsteden is een initiatief van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Dordrecht en het WerkgeversServicepunt Drechtsteden.

Kijkje in de keuken

30 maart jl. was er een inspirerende rondleiding bij A-Garden

Midden in het groen van de Zuidendijk ligt een bedrijf met een bijzonder verhaal: A-Garden Groenspecialisten. Al meer dan 45 jaar staan ze voor samenwerken voor een kleurrijke buitenruimte. En natuurlijk doen ze dat met impact: door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten, bij te dragen aan een beter milieu en door zich in te zetten voor lokale goede doelen.

Wat A-Garden onder andere doet aan duurzaamheid? Ze hebben als groenspecialist het hoogste niveau behaald op de CO2 prestatieladder, wat bekent dat de hele keten wordt betrokken bij verduurzaming. Elektrisch rijden, maar ook elektrisch gereedschap gebruiken en adviseren over klimaatregulatie en biodiversiteit bij klanten.

Beursvloer Dordrecht

Recordaantal matches tijdens Beursvloer Dordrecht 2023

Het dak ging eraf en de vloer was te klein! De Audi showroom van Ames barstte 20 november 2023 uit haar voegen door het aantal mensen en de enorm energie. De vijfde editie van Beursvloer Dordrecht bracht 65 maatschappelijke organisaties en 65 MKB-bedrijven op de been om maatschappelijke matches te maken. En dat werkt! Iedereen stond op scherp en was voorbereid en iedereen had de doelstelling om maatschappelijk verschil te maken. Bedrijven zetten hun expertise, handjes, materialen, faciliteiten en netwerk in voor maatschappelijke organisaties die met hun inzet en vrijwilligers Dordrecht een beetje mooier, liever en groener maken. De avond zorgde voor een record: er zijn 361 matches gesloten met een totaalwaarde van 342.000 euro. Matches die gedurende een jaar uitgevoerd worden.

Dank aan alle bedrijven, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers die bijgedragen hebben aan dit enorme succes.

Zo doen we dat gewoon!

Naar de website